| |||||||||
| Składniki | ||
| karkówka | 700 gramów | |
| olej słonecznikowy | 2 łyżki | |
| Ketchup Hellmann's Łagodny | 4 łyżki | |
| Przyprawa do karkówki Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przyprawę rozmieszaj z ketchupem i 2 łyżkami oleju. Uzyskaną mieszanką nasmaruj mięso. |
| Krok 2 |
| Całość włóż do załączonego rękawa do pieczenia i zamknij klipsem. |
| Krok 3 |
| Piecz około 80 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. |
| Krok 4 |
| Jeśli chcesz, aby karkówka z piekarnika miała bardziej chrupiącą skórkę, rozetnij rękaw (uważaj na gorącą parę) na 15 minut przed końcem pieczenia. |
| Autor: przepisy.pl |