Soczysta karkówka z piekarnika

68


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
karkówka700 gramów
olej słonecznikowy2 łyżki
Ketchup Hellmann's Łagodny4 łyżki
Przyprawa do karkówki Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Przyprawę rozmieszaj z ketchupem i 2 łyżkami oleju. Uzyskaną mieszanką nasmaruj mięso.
Krok 2
Całość włóż do załączonego rękawa do pieczenia i zamknij klipsem.
Krok 3
Piecz około 80 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
Krok 4
Jeśli chcesz, aby karkówka z piekarnika miała bardziej chrupiącą skórkę, rozetnij rękaw (uważaj na gorącą parę) na 15 minut przed końcem pieczenia.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl