Pierś z kurczaka z orzechowym farszem

24


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 4 sztuki
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 opakowanie
bułka lub chleb razowy200 gramów
orzechy laskowe200 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
natka pietruszki1 pęczek
masło1 łyżka
oliwa3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą.
Krok 2
Piersi z kurczaka umyj i oczyść z błon. Na środku, zaczynając od grubszej strony, na całej długości zrób nacięcie w piersi. Lekko rozbij młotkiem na grubość około 2 cm, uważając jednak, aby nie rozciąć mięsa. Rozbite piersi zanurz w przygotowanej marynacie.
Krok 3
Chleb pokrój w bardzo drobną kostkę, dodaj masło i pokruszone orzechy. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i roztarty ząbek czosnku. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Tak przygotowanym farszem nadziej piersi z kurczaka.
Krok 5
Piersi ułóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 14 minut, odwracając pierś co jakiś czas.
Krok 6
Pierś przekrój po skosie na pół. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl