Przygotowanie |
Krok 1 |
Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą. |
Krok 2 |
Piersi z kurczaka umyj i oczyść z błon. Na środku, zaczynając od grubszej strony, na całej długości zrób nacięcie w piersi. Lekko rozbij młotkiem na grubość około 2 cm, uważając jednak, aby nie rozciąć mięsa. Rozbite piersi zanurz w przygotowanej marynacie. |
Krok 3 |
Chleb pokrój w bardzo drobną kostkę, dodaj masło i pokruszone orzechy. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i roztarty ząbek czosnku. Wszystko dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Tak przygotowanym farszem nadziej piersi z kurczaka. |
Krok 5 |
Piersi ułóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 14 minut, odwracając pierś co jakiś czas. |
Krok 6 |
Pierś przekrój po skosie na pół. Podawaj z ziemniakami lub ryżem. |