| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą. |
| Krok 2 |
| Piersi z kurczaka umyj i oczyść z błon. Na środku, zaczynając od grubszej strony, na całej długości zrób nacięcie w piersi. Lekko rozbij młotkiem na grubość około 2 cm, uważając jednak, aby nie rozciąć mięsa. Rozbite piersi zanurz w przygotowanej marynacie. |
| Krok 3 |
| Chleb pokrój w bardzo drobną kostkę, dodaj masło i pokruszone orzechy. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i roztarty ząbek czosnku. Wszystko dokładnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Tak przygotowanym farszem nadziej piersi z kurczaka. |
| Krok 5 |
| Piersi ułóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 14 minut, odwracając pierś co jakiś czas. |
| Krok 6 |
| Pierś przekrój po skosie na pół. Podawaj z ziemniakami lub ryżem. |