Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 4 sztuki
  • Przyprawa do grilla Knorr - 0.5 opakowań
  • rukola - 200 gramów
  • twardy ser kozi - 100 gramów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • boczek w plastrach - 200 gramów
  • olej z orzecha włoskiego - 50 mililitrów
  • białe wino - 3 łyżki
  • syrop balsamiczny - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z olejem z orzechów włoskich i białym winem.
  2. Czerwoną paprykę zawiń w folię aluminiową, piecz przez około 20 minut w piekarniku w 200 °C. Po ostygnięciu obierz ze skóry, oczyść z pestek i pokrój na małe kawałki.
  3. Piersi pokrój w cienkie plastry o grubości 1 cm i rozbij młotkiem. Mięso obtocz w przygotowanej marynacie.
  4. Niewielką ilość rukoli, kawałek papryki i sera koziego zawiń w płaty mięsa. Całość obłóż dookoła plastrami boczku.
  5. Roladki umieść w torebce do smażenia, po cztery kawałki, i smaż około 12 minut, przewracając co jakiś czas torebkę. Roladki podawaj polane syropem balsamicznym, na białym ryżu.