Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 4 sztuki
Przyprawa do grilla Knorr0.5 opakowań
rukola200 gramów
twardy ser kozi100 gramów
czerwona papryka1 sztuka
boczek w plastrach200 gramów
olej z orzecha włoskiego50 mililitrów
białe wino3 łyżki
syrop balsamiczny1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z olejem z orzechów włoskich i białym winem.
Krok 2
Czerwoną paprykę zawiń w folię aluminiową, piecz przez około 20 minut w piekarniku w 200 °C. Po ostygnięciu obierz ze skóry, oczyść z pestek i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Piersi pokrój w cienkie plastry o grubości 1 cm i rozbij młotkiem. Mięso obtocz w przygotowanej marynacie.
Krok 4
Niewielką ilość rukoli, kawałek papryki i sera koziego zawiń w płaty mięsa. Całość obłóż dookoła plastrami boczku.
Krok 5
Roladki umieść w torebce do smażenia, po cztery kawałki, i smaż około 12 minut, przewracając co jakiś czas torebkę. Roladki podawaj polane syropem balsamicznym, na białym ryżu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl