|
Składniki | ||
cebula | 2 sztuki | |
olej | 4 łyżki | |
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr | 1 opakowanie | |
udka z kurczaka bez kości ze skórą | 8 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso natnij od strony skóry. Rozłóż je na duży i płaski kawałek. |
Krok 2 |
Skrop kurczaka olejem i natrzyj przyprawą Knorr. |
Krok 3 |
Cebulę pokrój w plastry i obłóż nią mięso. Odstaw do marynowania na 20 minut. |
Krok 4 |
Smaż mięso na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby było miękkie i soczyste. Tak przygotowany kurczak będzie doskonale smakował w sałatce. Świetnym dodatkiem będzie też Ketchup Hellmann’s Łagodny. |
Autor: Piotr Murawski |