| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 2 sztuki | |
| olej | 4 łyżki | |
| Przyprawa do złotego kurczaka Knorr | 1 opakowanie | |
| udka z kurczaka bez kości ze skórą | 8 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso natnij od strony skóry. Rozłóż je na duży i płaski kawałek. |
| Krok 2 |
| Skrop kurczaka olejem i natrzyj przyprawą Knorr. |
| Krok 3 |
| Cebulę pokrój w plastry i obłóż nią mięso. Odstaw do marynowania na 20 minut. |
| Krok 4 |
| Smaż mięso na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby było miękkie i soczyste. Tak przygotowany kurczak będzie doskonale smakował w sałatce. Świetnym dodatkiem będzie też Ketchup Hellmann’s Łagodny. |
| Autor: Piotr Murawski |