Soczysty kurczak z grilla z cebulką

1


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
olej4 łyżki
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 opakowanie
udka z kurczaka bez kości ze skórą8 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Mięso natnij od strony skóry. Rozłóż je na duży i płaski kawałek.
Krok 2
Skrop kurczaka olejem i natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 3
Cebulę pokrój w plastry i obłóż nią mięso. Odstaw do marynowania na 20 minut.
Krok 4
Smaż mięso na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby było miękkie i soczyste. Tak przygotowany kurczak będzie doskonale smakował w sałatce. Świetnym dodatkiem będzie też Ketchup Hellmann’s Łagodny.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl