Soczysty kurczak z patelni z pomidorową salsą

52


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
piersi z kurczaka400 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
oliwa z oliwek lub olej roślinny3 łyżki
pomidory pelati z puszki1 opakowanie
ząbek czosnku1 sztuka
żółty ser100 gramów
bułka1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Rozetrzyj kostkę rosołową z 3 łyżkami oleju. Tak przygotowaną pastą natrzyj piersi z kurczaka. Mięso smaż na patelni przez około 15 minut, obracając je co jakiś czas. Piersi z kurczaka przed usmażeniem możesz pokroić na cieńsze kotlety, co skróci ich czas smażenia.
Krok 2
Odsącz pomidory, pokrój je na mniejsze kawałki i znów połącz z sosem. Dodaj posiekany czosnek i drobno pokrojoną bułkę. Farsz odstaw na 2-3 minuty, aby bułka wchłonęła sos.
Krok 3
Farsz ułóż na piersiach, posyp startym serem i delikatnie zapiecz w piekarniku. Na koniec na każdy kotlecik połóż pomidory. Dodatkowo można je doprawić do smaku odrobiną świeżej lub suszonej bazylii.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl