| |||||||||
| Składniki | ||
| pierś z kurczaka | 2 sztuki | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| olej roślinny | 6 łyżek | |
| woda | 0.5 szklanek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozgnieć łyżką w misce kostkę Knorr i wymieszaj z 3 łyżkami oleju. |
| Krok 2 |
| Przygotuj 4 porcje kurczaka, delikatnie rozbij je tłuczkiem i zanurz w marynacie. Jeśli nie chcesz rozbijać mięsa, możesz każdy kawałek przekroić wzdłuż na cieńsze plastry. |
| Krok 3 |
| Smaż kurczaka na średnim ogniu przez około 15 minut, regularnie przewracając. Dodaj pół szklanki wody i duś na wolnym ogniu przez 3 minuty, aż powstanie sos. |
| Autor: Piotr Murawski |