Sos beszamelowy – śmietanowy

15


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
żółtka2 sztuki
Rosół z kury Knorr0.5 szklanek
ser gruyere40 gramów
mąka40 gramów
mleko0.5 litrów
śmietana1 szklanka
sól
masło40 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Z masła i mąki przygotuj jasną zasmażkę.
Krok 2
Rozpuść w ciepłej wodzie kostkę Rosół z kury Knorr i wymieszaj z wcześniej przygotowaną zasmażką. Dodaj mleko i śmietanę, wymieszaj.
Krok 3
Połącz żółtka z serem i dodaj do przestudzonego sosu. Tak przygotowany sos podawaj jako dodatek do makaronów i zapiekanek.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl