| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| żurawina świeża lub mrożona (może być dżem żurawinowy) | 50 gramów | |
| czerwone wino | 300 mililitrów | |
| sok pomarańczowy | 200 gramów | |
| goździki | 2 sztuki | |
| otarta skórka z 1 pomarańczy | ||
| laska cynamonu | 1 sztuka | |
| Sos do pieczeni jasny Knorr | 1 sztuka | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Połącz żurawinę z winem i sokiem pomarańczowym. | 
| Krok 2 | 
| Żeby sos cumberland był idealnie doprawiony i gęsty dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, otartą skórkę z pomarańczy, goździki i cynamon. Wszystko razem gotuj około 10 minut. | 
| Krok 3 | 
| Sos cumberland doskonale nadaje się do białych mięs, również dobrze komponuje się z pieczona kaczką. | 
| Autor: przepisy.pl |