Sos cumberland

21


Średnie


15 min.


2 os.

Składniki
żurawina świeża lub mrożona (może być dżem żurawinowy)50 gramów
czerwone wino300 mililitrów
sok pomarańczowy200 gramów
goździki2 sztuki
otarta skórka z 1 pomarańczy
laska cynamonu1 sztuka
Sos do pieczeni jasny Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Połącz żurawinę z winem i sokiem pomarańczowym.
Krok 2
Żeby sos cumberland był idealnie doprawiony i gęsty dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, otartą skórkę z pomarańczy, goździki i cynamon. Wszystko razem gotuj około 10 minut.
Krok 3
Sos cumberland doskonale nadaje się do białych mięs, również dobrze komponuje się z pieczona kaczką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl