PRZEPISY.PL
Sos demi-glace - autor: przepisy.pl

Sos demi-glace

  • 90
  • 6
  • Łatwe
  • 0
25
osób dodało do Mniamlisty
25
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • koncentrat pomidorowy3 łyżki
  • woda1 l
  • liść laurowy5 szt
  • czarny pieprz5 ziaren
  • ziele angielskie5 ziaren
  • majeranek3 łyżki
  • olej do smażenia
Sos demi-glace – krok 1

Krok 1

Warzywa i czosnek pokrój w grubą kostkę.
Sos demi-glace – krok 2

Krok 2

Mięso przypraw pieprzem, majerankiem i natrzyj czosnkiem. Mięso dość mocno podsmaż na patelni. Dodaj warzywa. Całość chwilę podsmażaj.
Sos demi-glace – krok 3

Krok 3

Mięso wraz z warzywami przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do nagrzanego piekarnika. Czas pieczenia mięsa zależy od rodzaju oraz wielkości mięsa.
Sos demi-glace – krok 4

Krok 4

Gdy mięso już jest upieczone, wyciągnij je z pieca, a powstały sos wraz w warzywami przelej do garnka. Do wywaru dodaj ziele angielskie, liść laurowy, czarny pieprz oraz koncentrat pomidorowy. Dolej ok. 1 litr zimnej wody.
Sos demi-glace – krok 5

Krok 5

Całość duś chwilę, a następnie dodaj zasmażkę. Gotowy sos przelej przez sitko, aby oddzielić go od warzyw.

Więcej przepisów z tym produktem

Zasmażka błyskawiczna ciemna Knorr Zobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

82
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Łatwe
198
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
100
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
63
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe