Sos do omletów po hiszpańsku

10


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
liść laurowy1 sztuka
pieprz czarny mielony2 łyżki
pomidory0.5 kilogramów
sól1 szczypta
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr2 sztuki
oliwa4 łyżki
papryka1 sztuka
roztarty ząbek czosnku3 sztuki
ogórek konserwowy1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Smaż z dodatkiem czosnku oraz pieprzu na rozgrzanej oliwie do momentu, aż cebula będzie szklista.
Krok 2
Sparz i obierz pomidory, posiekaj ogórka konserwowego. Dodaj na patelnię, dopraw solą i wrzuć liść laurowy.
Krok 3
Dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr i duś do czasu, aż wszystkie składniki się rozgotują (około 30-45 minut).
Krok 4
Gotowym sosem polej upieczone omlety. Sos przed polaniem można zmiksować, aby uzyskał jednolitą masę.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl