Sos do omletów po hiszpańsku
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • papryka - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • roztarty ząbek czosnku - 3 sztuki
  • pomidory - 0.5 kilogramów
  • ogórek konserwowy - 1 sztuka
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 2 łyżki
  • oliwa - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Smaż z dodatkiem czosnku oraz pieprzu na rozgrzanej oliwie do momentu, aż cebula będzie szklista.
  2. Sparz i obierz pomidory, posiekaj ogórka konserwowego. Dodaj na patelnię, dopraw solą i wrzuć liść laurowy.
  3. Dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr i duś do czasu, aż wszystkie składniki się rozgotują (około 30-45 minut).
  4. Gotowym sosem polej upieczone omlety. Sos przed polaniem można zmiksować, aby uzyskał jednolitą masę.