|
Składniki | ||
majonez | 8 łyżek | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
woda lub bulion drobiowy | 4 łyżki | |
musztarda d'jon | 1 łyżeczka | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
fileciki anchois w puszce | 2 sztuki | |
sok z połówki cytryny | 25 mililitrów | |
sos Worcestershire | 2 łyżki | |
ser parmezan drobno starty | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Majonez, musztardę, wodę lub bulion oraz sos Worcestershire umieść w kielichu blendera. |
Krok 2 |
Dodaj czosnek, anchois (wraz z olejem z puszki), parmezan i sos sałatkowy Knorr. |
Krok 3 |
Teraz zmiksuj dokładnie całość aż sos będzie gładki i kremowy. Jeśli wyjdzie będzie zbyt gęsty dodaj łyżkę więcej wody lub bulionu. |
Krok 4 |
Sos Cezar dopraw sokiem z cytryny i ponownie wymieszaj. Podawaj z sałatą rzymską oraz płatkami parmezanu. |
Autor: przepisy.pl |