| |||||||||
| Składniki | ||
| majonez | 8 łyżek | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| woda lub bulion drobiowy | 4 łyżki | |
| musztarda d'jon | 1 łyżeczka | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| fileciki anchois w puszce | 2 sztuki | |
| sok z połówki cytryny | 25 mililitrów | |
| sos Worcestershire | 2 łyżki | |
| ser parmezan drobno starty | 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Majonez, musztardę, wodę lub bulion oraz sos Worcestershire umieść w kielichu blendera. |
| Krok 2 |
| Dodaj czosnek, anchois (wraz z olejem z puszki), parmezan i sos sałatkowy Knorr. |
| Krok 3 |
| Teraz zmiksuj dokładnie całość aż sos będzie gładki i kremowy. Jeśli wyjdzie będzie zbyt gęsty dodaj łyżkę więcej wody lub bulionu. |
| Krok 4 |
| Sos Cezar dopraw sokiem z cytryny i ponownie wymieszaj. Podawaj z sałatą rzymską oraz płatkami parmezanu. |
| Autor: przepisy.pl |