Sos do sałatki Cezar

6


Średnie


20 min.


4 os.

Składniki
majonez8 łyżek
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr1 opakowanie
woda lub bulion drobiowy4 łyżki
musztarda d'jon1 łyżeczka
ząbek czosnku2 sztuki
fileciki anchois w puszce2 sztuki
sok z połówki cytryny25 mililitrów
sos Worcestershire2 łyżki
ser parmezan drobno starty4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Majonez, musztardę, wodę lub bulion oraz sos Worcestershire umieść w kielichu blendera.
Krok 2
Dodaj czosnek, anchois (wraz z olejem z puszki), parmezan i sos sałatkowy Knorr.
Krok 3
Teraz zmiksuj dokładnie całość aż sos będzie gładki i kremowy. Jeśli wyjdzie będzie zbyt gęsty dodaj łyżkę więcej wody lub bulionu.
Krok 4
Sos Cezar dopraw sokiem z cytryny i ponownie wymieszaj. Podawaj z sałatą rzymską oraz płatkami parmezanu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl