Sos do sałatki Cezar
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • majonez - 8 łyżek
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • woda lub bulion drobiowy - 4 łyżki
  • musztarda d'jon - 1 łyżeczka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • fileciki anchois w puszce - 2 sztuki
  • sok z połówki cytryny - 25 mililitrów
  • sos Worcestershire - 2 łyżki
  • ser parmezan drobno starty - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Majonez, musztardę, wodę lub bulion oraz sos Worcestershire umieść w kielichu blendera.
  2. Dodaj czosnek, anchois (wraz z olejem z puszki), parmezan i sos sałatkowy Knorr.
  3. Teraz zmiksuj dokładnie całość aż sos będzie gładki i kremowy. Jeśli wyjdzie będzie zbyt gęsty dodaj łyżkę więcej wody lub bulionu.
  4. Sos Cezar dopraw sokiem z cytryny i ponownie wymieszaj. Podawaj z sałatą rzymską oraz płatkami parmezanu.