Sos dyniowy

17


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Bulionetka drobiowa Knorr
dynia25 dekagramów
cebula5 dekagramów
pomidory10 dekagramów
śmietana0.5 szklanek
koperek posiekany
curry
oliwa z oliwek2 łyżki
woda2 szklanki
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj Bulionetkę drobiową Knorr z dwoma szklankami wody.
Krok 2
Oczyść dynię i rozdrobnij na mniejsze elementy. Pokrój cebulę w kawałki. Pokrojoną na kawałki cebulę oraz dynię, skrop oliwą z oliwek i piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni, aż warzywa się zrumienią.
Krok 3
Pokrój pomidory w kostkę. Do wywaru dodaj pomidory, curry, śmietanę oraz upieczone warzywa i duś wszystko do miękkości.
Krok 4
Możesz również zmiksować.
Krok 5
Następnie przetrzyj.
Krok 6
Na końcu dodaj posiekany koperek.
Krok 7
Sos dyniowy podawaj do mięs i makaronu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl