Sos dyniowy
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Bulionetka drobiowa Knorr
  • dynia - 25 dekagramów
  • cebula - 5 dekagramów
  • pomidory - 10 dekagramów
  • śmietana - 0.5 szklanek
  • koperek posiekany
  • Curry Knorr
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • woda - 2 szklanki

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj Bulionetkę drobiową Knorr z dwoma szklankami wody.
  2. Oczyść dynię i rozdrobnij na mniejsze elementy. Pokrój cebulę w kawałki. Pokrojoną na kawałki cebulę oraz dynię, skrop oliwą z oliwek i piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni, aż warzywa się zrumienią.
  3. Pokrój pomidory w kostkę. Do wywaru dodaj pomidory, curry, śmietanę oraz upieczone warzywa i duś wszystko do miękkości.
  4. Możesz również zmiksować.
  5. Następnie przetrzyj.
  6. Na końcu dodaj posiekany koperek.
  7. Sos dyniowy podawaj do mięs i makaronu.