|
Składniki | ||
sos sojowy ciemny | 4 łyżki | |
Fix Do potraw chińskich Knorr | 1 opakowanie | |
czosnek granulowany | 1 łyżeczka | |
krem orzechowy | 2 łyżki | |
ocet | 2 łyżeczki | |
olej sezamowy | 2 łyżeczki | |
śliwki suszone | 100 gramów | |
chili mielone | 1 łyżka | |
woda | 400 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Śliwki posiekaj. Następnie zalej 400 mililitrami wody i gotuj około 15 minut. Następnie odstaw sos do ostygnięcia. |
Krok 2 |
Do wody ze śliwkami wsyp Fix Knorr. Ponownie zagotuj, aż sos zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia. |
Krok 3 |
Do sosu dodaj czosnek granulowany, suszone chilli, sos sojowy, ocet, krem orzechowy oraz olej sezamowy. Całość dokładnie zmiksuj. Sos podawaj do mięs i warzyw lub używaj jako przyprawy. |
Autor: przepisy.pl |