Sos hoisin

6


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
sos sojowy ciemny4 łyżki
Fix Do potraw chińskich Knorr1 opakowanie
czosnek granulowany1 łyżeczka
krem orzechowy2 łyżki
ocet2 łyżeczki
olej sezamowy2 łyżeczki
śliwki suszone100 gramów
chili mielone1 łyżka
woda400 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Śliwki posiekaj. Następnie zalej 400 mililitrami wody i gotuj około 15 minut. Następnie odstaw sos do ostygnięcia.
Krok 2
Do wody ze śliwkami wsyp Fix Knorr. Ponownie zagotuj, aż sos zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Do sosu dodaj czosnek granulowany, suszone chilli, sos sojowy, ocet, krem orzechowy oraz olej sezamowy. Całość dokładnie zmiksuj. Sos podawaj do mięs i warzyw lub używaj jako przyprawy.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl