| |||||||||
| Składniki | ||
| wino Marsala | 300 mililitrów | |
| Sos do pieczeni jasny Knorr | 1 sztuka | |
| szalotka | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 50 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzaną oliwę wrzuć pokrojoną w drobną kostkę szalotkę i smaż chwilę aż się zeszkli. |
| Krok 2 |
| Całość zalej winem Marsala i gotuj aż wino odparuje prawie zupełnie. Płyn uzupełnij 250 ml ciepłej wody. |
| Krok 3 |
| Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj aż sos zgęstnieje. |
| Autor: przepisy.pl |