Sos marsala

12


Łatwe


15 min.


5 os.

Składniki
wino Marsala300 mililitrów
Sos do pieczeni jasny Knorr1 sztuka
szalotka1 sztuka
oliwa z oliwek50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzaną oliwę wrzuć pokrojoną w drobną kostkę szalotkę i smaż chwilę aż się zeszkli.
Krok 2
Całość zalej winem Marsala i gotuj aż wino odparuje prawie zupełnie. Płyn uzupełnij 250 ml ciepłej wody.
Krok 3
Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj aż sos zgęstnieje.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl