Sos meksykański

0


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
pomidor3 sztuki
pieprz
czerwona papryka1 sztuka
sól
zielona papryka1 sztuka
natka pietruszki1 łyżka
sok z cytryny1 łyżka
główka czosnku1 sztuka
cukier puder1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.
Krok 3
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w plaski. Połącz wszystkie składniki.
Krok 4
Dodaj sok z cytryny, cukier puder, olej, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl