Sos musztardowy

43


Łatwe


15 min.


5 os.

Składniki
szalotka1 sztuka
Sos do pieczeni jasny Knorr1 sztuka
olej roślinny do smażenia2 łyżki
musztarda francuska z ziarnami gorczycy2 łyżki
musztarda Dijon1 łyżka
sos worcester1 łyżka
czosnek ząbek1 sztuka
natka pietruszki1 pęczek
masło100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzanym tłuszczu zeszklij drobno posiekaną szalotkę, dodaj posiekany czosnek chwile całość smaż dodaj obie musztardy, wlej 300 ml ciepłej wody.
Krok 2
Dodaj esencję, dzięki której sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj upewniając się, że esencja zupełnie się rozpuściła. Wszystko razem gotuj aż sos zgęstnieje, dopraw do smaku sosem Worcester, dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki .
Krok 3
Tuż przed podaniem do gorącego sosu dodaj masło i energicznie mieszaj, tak aby połączyć je z sosem na gładką emulsję.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl