Sos ogórkowo - pieczarkowy

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ogórki konserwowe4 sztuki
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr
pieczarki20 dekagramów
białe wino0.5 szklanek
posiekana natka pietruszki
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść i opłucz pieczarki, drobno posiekaj i usmaż.
Krok 2
Kiedy pieczarki nabiorą złotego koloru, wlej wino. Gotuj, aż alkohol wyparuje.
Krok 3
Dodaj Sos śmietanowo - grzybowy Knorr i gotuj około 10 minut.
Krok 4
Pokrój ogórki w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj ogórki.
Krok 5
Sos ogórkowo – pieczarkowy podawaj posypany natką pietruszki do ryżu, kasz, makaronu i ugotowanych jaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl