|
Składniki | ||
ogórki konserwowe | 4 sztuki | |
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr | ||
pieczarki | 20 dekagramów | |
białe wino | 0.5 szklanek | |
posiekana natka pietruszki | ||
tłuszcz do smażenia |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Oczyść i opłucz pieczarki, drobno posiekaj i usmaż. |
Krok 2 |
Kiedy pieczarki nabiorą złotego koloru, wlej wino. Gotuj, aż alkohol wyparuje. |
Krok 3 |
Dodaj Sos śmietanowo - grzybowy Knorr i gotuj około 10 minut. |
Krok 4 |
Pokrój ogórki w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj ogórki. |
Krok 5 |
Sos ogórkowo – pieczarkowy podawaj posypany natką pietruszki do ryżu, kasz, makaronu i ugotowanych jaj. |
Autor: przepisy.pl |