Sos ogórkowo - pieczarkowy
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ogórki konserwowe - 4 sztuki
  • Sos śmietanowo-grzybowy Knorr
  • pieczarki - 20 dekagramów
  • białe wino - 0.5 szklanek
  • posiekana natka pietruszki
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść i opłucz pieczarki, drobno posiekaj i usmaż.
  2. Kiedy pieczarki nabiorą złotego koloru, wlej wino. Gotuj, aż alkohol wyparuje.
  3. Dodaj Sos śmietanowo - grzybowy Knorr i gotuj około 10 minut.
  4. Pokrój ogórki w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj ogórki.
  5. Sos ogórkowo – pieczarkowy podawaj posypany natką pietruszki do ryżu, kasz, makaronu i ugotowanych jaj.