| |||||||||
| Składniki | ||
| ogórki konserwowe | 4 sztuki | |
| Sos śmietanowo-grzybowy Knorr | ||
| pieczarki | 20 dekagramów | |
| białe wino | 0.5 szklanek | |
| posiekana natka pietruszki | ||
| tłuszcz do smażenia |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oczyść i opłucz pieczarki, drobno posiekaj i usmaż. |
| Krok 2 |
| Kiedy pieczarki nabiorą złotego koloru, wlej wino. Gotuj, aż alkohol wyparuje. |
| Krok 3 |
| Dodaj Sos śmietanowo - grzybowy Knorr i gotuj około 10 minut. |
| Krok 4 |
| Pokrój ogórki w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj ogórki. |
| Krok 5 |
| Sos ogórkowo – pieczarkowy podawaj posypany natką pietruszki do ryżu, kasz, makaronu i ugotowanych jaj. |
| Autor: przepisy.pl |