Sos ogórkowy z szynką
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • szynka konserwowa - 5 dekagramów
  • Sos słodko-kwaśny Knorr - 1 opakowanie
  • ogórki konserwowe - 25 dekagramów
  • papryka konserwowa - 5 dekagramów
  • cebula - 5 dekagramów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 30 dekagramów
  • śmietana - 3 łyżki
  • Curry Knorr

Sposób przygotowania:

  1. Obierz ogórki, cebulę i paprykę. Następnie pokrój razem w wędliną w kostkę.
  2. Podsmaż zaczynając od cebuli, na końcu dodaj curry.
  3. Dodaj Sos w słoiku Słodko- Kwaśny Knorr i duś 10 minut.
  4. Przestudź, połącz z majonezem i śmietaną. Sos ogórkowy z szynką podawaj do jaj, mięsa, warzyw.