Sos paprykowy 3

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Bulion cielęcy Knorr
czerwona papryka20 dekagramów
cebula10 dekagramów
koncentrat pomidorowy4 dekagramy
tłuszcz
papryka mielona
czosnek
woda1.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj wywar z 1,5 szklanki wody i kostki Bulionu cielęcego Knorr.
Krok 2
Pokrój paprykę w mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w kawałki. Paprykę, rozdrobnioną cebulę oraz czosnek, skrop oliwą i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni, aż warzywa lekko się zarumienią.
Krok 3
Warzywa po upieczeniu dodaj do wywaru.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy, paprykę mieloną i gotuj, aż wszystkie składniki się połączą.
Krok 5
Sos zmiksuj i przetrzyj. Sos paprykowy podawaj do ryżu, kasz, ryb, warzyw, makaronu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl