Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr - 1 opakowanie
pieczarki - 10 sztuk
kurki - 0.5 szklanek
cebula - 1 sztuka
śmietana 36% - 100 mililitrów
rozmaryn świeży gałązka - 1 sztuka
sól do smaku - 1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
oliwa - 20 mililitrów
woda - 300 mililitrów
Sposób przygotowania:
Umyte pieczarki pokrój w ósemki. Kurki oczyść i sparz chwilę we wrzątku.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pieczarki oraz kurki.
Sos pieczarkowy z cebulką Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj. Dodaj śmietanę, grzyby oraz gałązkę rozmarynu. Sos gotuj jeszcze około 10 minut na małym ogniu. Gotowy sos podawaj do mięsnych, a także mącznych potraw.