Sos pieczarkowy z kurkami
  • 30 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr - 1 opakowanie
  • pieczarki - 10 sztuk
  • kurki - 0.5 szklanek
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietana 36% - 100 mililitrów
  • rozmaryn świeży gałązka - 1 sztuka
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • oliwa - 20 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Umyte pieczarki pokrój w ósemki. Kurki oczyść i sparz chwilę we wrzątku.
  2. Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pieczarki oraz kurki.
  3. Sos pieczarkowy z cebulką Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj. Dodaj śmietanę, grzyby oraz gałązkę rozmarynu. Sos gotuj jeszcze około 10 minut na małym ogniu. Gotowy sos podawaj do mięsnych, a także mącznych potraw.