|
Składniki | ||
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr | 1 opakowanie | |
pieczarki | 10 sztuk | |
kurki | 0.5 szklanek | |
cebula | 1 sztuka | |
śmietana 36% | 100 mililitrów | |
rozmaryn świeży gałązka | 1 sztuka | |
sól do smaku | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
oliwa | 20 mililitrów | |
woda | 300 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyte pieczarki pokrój w ósemki. Kurki oczyść i sparz chwilę we wrzątku. |
Krok 2 |
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pieczarki oraz kurki. |
Krok 3 |
Sos pieczarkowy z cebulką Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj. Dodaj śmietanę, grzyby oraz gałązkę rozmarynu. Sos gotuj jeszcze około 10 minut na małym ogniu. Gotowy sos podawaj do mięsnych, a także mącznych potraw. |
Autor: przepisy.pl |