| |||||||||
| Składniki | ||
| Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr | 1 opakowanie | |
| pieczarki | 10 sztuk | |
| kurki | 0.5 szklanek | |
| cebula | 1 sztuka | |
| śmietana 36% | 100 mililitrów | |
| rozmaryn świeży gałązka | 1 sztuka | |
| sól do smaku | 1 szczypta | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| oliwa | 20 mililitrów | |
| woda | 300 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyte pieczarki pokrój w ósemki. Kurki oczyść i sparz chwilę we wrzątku. |
| Krok 2 |
| Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pieczarki oraz kurki. |
| Krok 3 |
| Sos pieczarkowy z cebulką Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj. Dodaj śmietanę, grzyby oraz gałązkę rozmarynu. Sos gotuj jeszcze około 10 minut na małym ogniu. Gotowy sos podawaj do mięsnych, a także mącznych potraw. |
| Autor: przepisy.pl |