Sos pieczarkowy z kurkami

29


Łatwe


30 min.


5 os.

Składniki
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr1 opakowanie
pieczarki10 sztuk
kurki0.5 szklanek
cebula1 sztuka
śmietana 36%100 mililitrów
rozmaryn świeży gałązka1 sztuka
sól do smaku1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
oliwa20 mililitrów
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Umyte pieczarki pokrój w ósemki. Kurki oczyść i sparz chwilę we wrzątku.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pieczarki oraz kurki.
Krok 3
Sos pieczarkowy z cebulką Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj. Dodaj śmietanę, grzyby oraz gałązkę rozmarynu. Sos gotuj jeszcze około 10 minut na małym ogniu. Gotowy sos podawaj do mięsnych, a także mącznych potraw.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl