Sos pieczeniowy jasny ze szczypiorkiem
  • 15 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • olej - 50 mililitrów
  • cebula mała - 1 sztuka
  • Sos do pieczeni jasny Knorr - 1 sztuka
  • śmietana 18 % - 2 łyżki
  • szczypior posiekany - 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. W garnku lub na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną w drobną kostkę cebulę.
  2. Dodaj 250 ml ciepłej wody. Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj dwie minuty, po czym sos zapraw śmietaną. Tuż przed podaniem dodaj posiekany szczypiorek.