Sos pieczeniowy jasny ze szczypiorkiem

9


Łatwe


15 min.


5 os.

Składniki
olej50 mililitrów
cebula mała1 sztuka
Sos do pieczeni jasny Knorr1 sztuka
śmietana 18 %2 łyżki
szczypior posiekany2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
W garnku lub na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną w drobną kostkę cebulę.
Krok 2
Dodaj 250 ml ciepłej wody. Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj dwie minuty, po czym sos zapraw śmietaną. Tuż przed podaniem dodaj posiekany szczypiorek.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl