| |||||||||
| Składniki | ||
| olej | 50 mililitrów | |
| cebula mała | 1 sztuka | |
| Sos do pieczeni jasny Knorr | 1 sztuka | |
| śmietana 18 % | 2 łyżki | |
| szczypior posiekany | 2 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku lub na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną w drobną kostkę cebulę. |
| Krok 2 |
| Dodaj 250 ml ciepłej wody. Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj dwie minuty, po czym sos zapraw śmietaną. Tuż przed podaniem dodaj posiekany szczypiorek. |
| Autor: Piotr Murawski |