Sos rodzynkowy

0


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
rodzynki3 dekagramy
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 sztuka
cukier0.5 łyżeczek
ocet winny0.5 łyżeczek
mąka2 łyżki
masło1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Rodzynki moczyć w ciepłej wodzie około 2 godzin.
Krok 2
Z mąki i masła zrób jasną zasmażkę, rozprowadź z zimnym rosołem, dodać odcedzone rodzynki i gotować około 10 minut ciągle mieszając.
Krok 3
Przyprawić cukrem i octem. Podawać do potraw smażonych z mięsa i ryb.
Krok 4
Zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. Przestudź.
Autor: MartaSPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl