|
Składniki | ||
rodzynki | 3 dekagramy | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
cukier | 0.5 łyżeczek | |
ocet winny | 0.5 łyżeczek | |
mąka | 2 łyżki | |
masło | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rodzynki moczyć w ciepłej wodzie około 2 godzin. |
Krok 2 |
Z mąki i masła zrób jasną zasmażkę, rozprowadź z zimnym rosołem, dodać odcedzone rodzynki i gotować około 10 minut ciągle mieszając. |
Krok 3 |
Przyprawić cukrem i octem. Podawać do potraw smażonych z mięsa i ryb. |
Krok 4 |
Zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. Przestudź. |
Autor: MartaS |