|
Składniki | ||
pieprz | ||
sól | ||
rodzynki | 50 gramów | |
miód | 2 łyżki | |
sok z cytryny | ||
Rosół z kury Knorr | 2 szklanki | |
buraki | 500 gramów | |
wytrawne wino | 0.5 szklanek | |
rzodkiewki | 6 sztuk | |
skórka z cytryny | ||
jabłka winne | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Buraki i jabłka obierz i zetrzyj na tarce. |
Krok 2 |
Włóż do rondla, dodaj rodzynki, miód, skórkę i sok z cytryny oraz bulion Knorr. |
Krok 3 |
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 40 minut. |
Krok 4 |
Lekko przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito i dopraw. Gotuj. |
Krok 5 |
Rzodkiewki zetrzyj na tarce, dodaj do sosu. Wlej wino i wymieszaj. |
Autor: pasibrzuch |