Sos rubinowy

0


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
pieprz
sól
rodzynki50 gramów
miód2 łyżki
sok z cytryny
Rosół z kury Knorr2 szklanki
buraki500 gramów
wytrawne wino0.5 szklanek
rzodkiewki6 sztuk
skórka z cytryny
jabłka winne4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Buraki i jabłka obierz i zetrzyj na tarce.
Krok 2
Włóż do rondla, dodaj rodzynki, miód, skórkę i sok z cytryny oraz bulion Knorr.
Krok 3
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 40 minut.
Krok 4
Lekko przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito i dopraw. Gotuj.
Krok 5
Rzodkiewki zetrzyj na tarce, dodaj do sosu. Wlej wino i wymieszaj.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl