| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | ||
| sól | ||
| rodzynki | 50 gramów | |
| miód | 2 łyżki | |
| sok z cytryny | ||
| Rosół z kury Knorr | 2 szklanki | |
| buraki | 500 gramów | |
| wytrawne wino | 0.5 szklanek | |
| rzodkiewki | 6 sztuk | |
| skórka z cytryny | ||
| jabłka winne | 4 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Buraki i jabłka obierz i zetrzyj na tarce. |
| Krok 2 |
| Włóż do rondla, dodaj rodzynki, miód, skórkę i sok z cytryny oraz bulion Knorr. |
| Krok 3 |
| Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 40 minut. |
| Krok 4 |
| Lekko przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito i dopraw. Gotuj. |
| Krok 5 |
| Rzodkiewki zetrzyj na tarce, dodaj do sosu. Wlej wino i wymieszaj. |
| Autor: pasibrzuch |