|
Składniki | ||
cebula | 150 gramów | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
liść laurowy | 2 sztuki | |
pieprz | ||
bułka tarta | 2 łyżki | |
tymianek | 1 łyżeczka | |
rozmaryn | 1 łyżeczka | |
sól | ||
seler naciowy | 1 sztuka | |
sos sojowy | 2 łyżki | |
oliwa | 2 łyżki | |
Rosół z kury Knorr | 2 szklanki | |
śmietanka | 1 szklanka | |
białe wytrawne wino | 3 łyżki | |
orzechy włoskie siekane | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. |
Krok 2 |
Seler pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, wymieszaj. |
Krok 3 |
Skrop winem, przykryj i duś kilka minut. |
Krok 4 |
Dodaj liście laurowe. Czosnek posiekaj i gotuj 2 minuty. |
Krok 5 |
Dodaj zioła, sos sojowy, orzechy i bułkę tartą, ciągle mieszaj i dodaj bulion Knorr. Gotuj na małym ogniu. |
Krok 6 |
Następnie usuń liście laurowe i zmiksuj , dopraw. Wlej śmietankę i podgrzej. |
Autor: pasibrzuch |