| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 150 gramów | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| liść laurowy | 2 sztuki | |
| pieprz | ||
| bułka tarta | 2 łyżki | |
| tymianek | 1 łyżeczka | |
| rozmaryn | 1 łyżeczka | |
| sól | ||
| seler naciowy | 1 sztuka | |
| sos sojowy | 2 łyżki | |
| oliwa | 2 łyżki | |
| Rosół z kury Knorr | 2 szklanki | |
| śmietanka | 1 szklanka | |
| białe wytrawne wino | 3 łyżki | |
| orzechy włoskie siekane | 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. |
| Krok 2 |
| Seler pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Skrop winem, przykryj i duś kilka minut. |
| Krok 4 |
| Dodaj liście laurowe. Czosnek posiekaj i gotuj 2 minuty. |
| Krok 5 |
| Dodaj zioła, sos sojowy, orzechy i bułkę tartą, ciągle mieszaj i dodaj bulion Knorr. Gotuj na małym ogniu. |
| Krok 6 |
| Następnie usuń liście laurowe i zmiksuj , dopraw. Wlej śmietankę i podgrzej. |
| Autor: pasibrzuch |