Sos selerowy

0


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
cebula150 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
liść laurowy2 sztuki
pieprz
bułka tarta2 łyżki
tymianek1 łyżeczka
rozmaryn1 łyżeczka
sól
seler naciowy1 sztuka
sos sojowy2 łyżki
oliwa2 łyżki
Rosół z kury Knorr2 szklanki
śmietanka1 szklanka
białe wytrawne wino3 łyżki
orzechy włoskie siekane4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Seler pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, wymieszaj.
Krok 3
Skrop winem, przykryj i duś kilka minut.
Krok 4
Dodaj liście laurowe. Czosnek posiekaj i gotuj 2 minuty.
Krok 5
Dodaj zioła, sos sojowy, orzechy i bułkę tartą, ciągle mieszaj i dodaj bulion Knorr. Gotuj na małym ogniu.
Krok 6
Następnie usuń liście laurowe i zmiksuj , dopraw. Wlej śmietankę i podgrzej.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl