Sos serowy do nachos na ciepło
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • starty ser cheddar - 100 gramów
  • serek topiony - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 0.5 łyżeczek
  • jalapeno krążki w zalewie - 1 łyżka
  • cebula posiekana w kostkę - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • mleko - 1 szklanka
  • margaryna - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. W rondelku rozpuść margarynę i zeszklij posiekaną cebulę.
  2. Dodaj łyżkę mąki, wymieszaj i podgrzewaj jeszcze przez chwilę. Następnie wlej mleko, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień.
  3. Do rondelka wsyp starty cheddar, serek topiony i krążki jalapeno. Podgrzewaj do momentu całkowitego rozpuszczenia sera. Całość dopraw do smaku przyprawą Knorr. Podawaj na ciepło do nachosów lub innych przekąsek typu snack.