| |||||||||
| Składniki | ||
| starty ser żółty ementaler | 50 gramów | |
| serek topiony | 50 gramów | |
| mleko | 100 mililitrów | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 6 łyżek | |
| jogurt naturalny | 0.5 szklanek | |
| natka pietruszki | 1 łyżeczka | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Do miski przełóż majonez oraz jogurt – wymieszaj razem. |
| Krok 2 |
| W rondelku podgrzej mleko, dodaj serek topiony i rozpuść go mieszając. Następnie dodaj starty ser i również rozpuść go. |
| Krok 3 |
| Rozpuszczone sery przełóż do miski z majonezem oraz jogurtem, wymieszaj i dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba. Posyp natką. |
| Autor: przepisy.pl |