Sos serowy do nachos na zimno
  • 15 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • starty ser żółty ementaler - 50 gramów
  • serek topiony - 50 gramów
  • mleko - 100 mililitrów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 6 łyżek
  • jogurt naturalny - 0.5 szklanek
  • natka pietruszki - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Do miski przełóż majonez oraz jogurt – wymieszaj razem.
  2. W rondelku podgrzej mleko, dodaj serek topiony i rozpuść go mieszając. Następnie dodaj starty ser i również rozpuść go.
  3. Rozpuszczone sery przełóż do miski z majonezem oraz jogurtem, wymieszaj i dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba. Posyp natką.