Sos serowy do nachos na zimno

18


Łatwe


15 min.


5 os.

Składniki
starty ser żółty ementaler50 gramów
serek topiony50 gramów
mleko100 mililitrów
Majonez Hellmann's Babuni6 łyżek
jogurt naturalny0.5 szklanek
natka pietruszki1 łyżeczka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Do miski przełóż majonez oraz jogurt – wymieszaj razem.
Krok 2
W rondelku podgrzej mleko, dodaj serek topiony i rozpuść go mieszając. Następnie dodaj starty ser i również rozpuść go.
Krok 3
Rozpuszczone sery przełóż do miski z majonezem oraz jogurtem, wymieszaj i dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba. Posyp natką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl