|
Składniki | ||
Majonez Hellmann's Babuni | 30 dekagramów | |
Sos do pieczeni ciemny Knorr | ||
powidła śliwkowe | 0.66 szklanek | |
wytrawne czerwone wino | 3 łyżki | |
tarty chrzan | 5 dekagramów | |
suszone śliwki | 20 gramów | |
woda | 50 mililitrów | |
natka pietruszki (posiekana) |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój suszone śliwki w paski. |
Krok 2 |
Połącz śliwki i powidła z winem i duś kilka minut. |
Krok 3 |
Dodaj wodę, sos Knorr i duś jeszcze chwilę, do momentu, w którym sos zgęstnieje. |
Krok 4 |
Po wystudzeniu wymieszaj z majonezem, chrzanem i natką pietruszki. Sos śliwkowy podawaj do mięs, jaj, ryb. |
Autor: przepisy.pl |