| |||||||||
| Składniki | ||
| Majonez Hellmann's Babuni | 30 dekagramów | |
| Sos do pieczeni ciemny Knorr | ||
| powidła śliwkowe | 0.66 szklanek | |
| wytrawne czerwone wino | 3 łyżki | |
| tarty chrzan | 5 dekagramów | |
| suszone śliwki | 20 gramów | |
| woda | 50 mililitrów | |
| natka pietruszki (posiekana) |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój suszone śliwki w paski. |
| Krok 2 |
| Połącz śliwki i powidła z winem i duś kilka minut. |
| Krok 3 |
| Dodaj wodę, sos Knorr i duś jeszcze chwilę, do momentu, w którym sos zgęstnieje. |
| Krok 4 |
| Po wystudzeniu wymieszaj z majonezem, chrzanem i natką pietruszki. Sos śliwkowy podawaj do mięs, jaj, ryb. |
| Autor: przepisy.pl |