Sos śliwkowy z powideł

11


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
Majonez Hellmann's Babuni30 dekagramów
Sos do pieczeni ciemny Knorr
powidła śliwkowe0.66 szklanek
wytrawne czerwone wino3 łyżki
tarty chrzan5 dekagramów
suszone śliwki20 gramów
woda50 mililitrów
natka pietruszki (posiekana)
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój suszone śliwki w paski.
Krok 2
Połącz śliwki i powidła z winem i duś kilka minut.
Krok 3
Dodaj wodę, sos Knorr i duś jeszcze chwilę, do momentu, w którym sos zgęstnieje.
Krok 4
Po wystudzeniu wymieszaj z majonezem, chrzanem i natką pietruszki. Sos śliwkowy podawaj do mięs, jaj, ryb.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl