Sos śmietanowo-ziołowy
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kolorowe papryki - 3 sztuki
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr - 1 opakowanie
  • śmietanka - 100 mililitrów
  • sok z cytryny - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • Oregano z Turcji Knorr - 15 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • pieprz
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i oczyść papryki, pokrój je w drobne paski.
  2. Następnie usmaż je na oleju w głębokiej patelni.
  3. Dolej 250 mililitrów wody i śmietankę, wsyp sos Knorr i dokładnie wymieszaj. Doprowadź sos do wrzenia, po czym gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
  4. Dopraw pieprzem, posiekanym czosnkiem i papryczką chili oraz odrobiną soku z cytryny.
  5. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz oregano. Gotuj jeszcze przez chwilę, aż smaki dobrze się połączą.