Sos śmietanowy z żółtkiem

2


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
kwaśna śmietana18%200 mililitrów
surowe żółtko1 sztuka
jajko1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr2 sztuki
ocet0.2 łyżeczek
gorczyca0.2 łyżeczek
pieprz mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo, rozetrzyj z gorczycą i przyprawą Knorr w moździerzu.
Krok 2
Dodaj surowe żółtko oraz pieprz i ocet. Mieszaj aż składniki się dobrze połączą.
Krok 3
Do masy z żółtek stopniowo dodawaj śmietanę. Podawaj na zimno do mięs i ryb.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl