|
Składniki | ||
zielone szparagi | 400 gramów | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
migdały posiekane | 100 gramów | |
Rosół z kury Knorr | 2 szklanki | |
cytryna | 1 sztuka | |
białe wytrawne wino | 3 łyżki | |
cukier | 1 szczypta | |
papryka słodka | 1 łyżka | |
pieprz cayenne | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
masło | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Bulion Knorr zagotuj z cukrem, pieprzem, papryką mieloną, masłem i sokiem z cytryny. |
Krok 2 |
Wrzuć szparagi i gotuj około 15 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę. |
Krok 3 |
Przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, migdały, pieprz Cayenne, wlej wino i zmiksuj na gładką jednolitą masę. |
Autor: przepisy.pl |