| |||||||||
| Składniki | ||
| zielone szparagi | 400 gramów | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| migdały posiekane | 100 gramów | |
| Rosół z kury Knorr | 2 szklanki | |
| cytryna | 1 sztuka | |
| białe wytrawne wino | 3 łyżki | |
| cukier | 1 szczypta | |
| papryka słodka | 1 łyżka | |
| pieprz cayenne | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| masło | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bulion Knorr zagotuj z cukrem, pieprzem, papryką mieloną, masłem i sokiem z cytryny. |
| Krok 2 |
| Wrzuć szparagi i gotuj około 15 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę. |
| Krok 3 |
| Przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, migdały, pieprz Cayenne, wlej wino i zmiksuj na gładką jednolitą masę. |
| Autor: przepisy.pl |