Sos szparagowy

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
zielone szparagi400 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
migdały posiekane100 gramów
Rosół z kury Knorr2 szklanki
cytryna1 sztuka
białe wytrawne wino3 łyżki
cukier1 szczypta
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr1 łyżka
pieprz cayenne1 szczypta
sól1 szczypta
masło1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Bulion Knorr zagotuj z cukrem, pieprzem, papryką mieloną, masłem i sokiem z cytryny.
Krok 2
Wrzuć szparagi i gotuj około 15 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 3
Przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, migdały, pieprz Cayenne, wlej wino i zmiksuj na gładką jednolitą masę.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl