PRZEPISY.PL

Sos tatarski

  • 15
  • 4
  • Łatwe
  • 0
12
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pieczarki marynowane 7 szt
  • patisony marynowane2 szt
  • cebulki marynowane2 szt
  • rzeżucha2 łyżki
  • ząbek czosnku1 szt
  • musztarda1 łyżka
  • sok z cytryny5 łyżek
  • cukier
  • sól
    • Krok 1

      Jajka ugotuj na twardo.
    • Krok 2

      Żółtka przetrzyj przez sito, dodaj łyżeczkę musztardy, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz.
    • Krok 3

      Pieczarki, patisony i cebulki drobno pokrój.
    • Krok 4

      Czosnek utrzyj ze szczyptą soli, białko posiekaj, połącz z rzeżuchą i sosem. Wszystko dokładnie wymieszaj i lekko schłodź.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    7
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    2
    Łatwe
    381
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe
    110
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    6
    Łatwe
    374
    osoby dodały do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe