Sos włoski do spaghetti
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mielona wołowina - 40 dekagramów
  • Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
  • cebula - 15 dekagramów
  • pęczek posiekanego szczypiorku - 1 sztuka
  • rodzynki - 5 dekagramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • oliwa

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj cebulę, następnie usmaż.
  2. Dodaj mięso i smaż jeszcze kilka minut cały czas mieszając, aby z mięsa nie zrobiły się duże grudki.
  3. Dodaj sos Knorr i duś 10 minut.
  4. Posiekaj drobno czosnek, sparz rodzynki. Pod koniec duszenia dodaj czosnek i rodzynki.
  5. Sos posyp posiekanym szczypiorkiem. Sos włoski do spaghetti podawaj do makaronu.