Sos z papryki i pomidorów

1


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
cebula
ząbek czosnku
pieprz
czerwona papryka
pomidory
sól
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
oliwa4 łyżki
tłuczone orzechy włoskie
Przygotowanie
Krok 1
Gorący sos włóż do słoików, posyp orzechami i zalej łyżką oleju. Pasteryzuj przez ok. 20 minut.
Krok 2
Pomidory umyj i pokrój w cząstki. Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 3
Rozgotuj je razem, podlewając kilkoma łyżkami wody.
Krok 4
Następnie przetrzyj je przez sito. Masę gotuj przez ok. 20 minut - do momentu, gdy zgęstnieje.
Krok 5
Umyte strąki papryki opiecz w piekarniku, oczyść z pestek, zmiksuj i wymieszaj z pomidorami.
Krok 6
Czosnek rozetrzyj z solą, dodaj olej, pieprz i wymieszaj.
Krok 7
Sos dopraw Delikatem Knorr.
Autor: tommyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl