| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Gorący sos włóż do słoików, posyp orzechami i zalej łyżką oleju. Pasteryzuj przez ok. 20 minut. | 
| Krok 2 | 
| Pomidory umyj i pokrój w cząstki. Cebulę obierz i posiekaj. | 
| Krok 3 | 
| Rozgotuj je razem, podlewając kilkoma łyżkami wody. | 
| Krok 4 | 
| Następnie przetrzyj je przez sito. Masę gotuj przez ok. 20 minut - do momentu, gdy zgęstnieje. | 
| Krok 5 | 
| Umyte strąki papryki opiecz w piekarniku, oczyść z pestek, zmiksuj i wymieszaj z pomidorami. | 
| Krok 6 | 
| Czosnek rozetrzyj z solą, dodaj olej, pieprz i wymieszaj. | 
| Krok 7 | 
| Sos dopraw Delikatem Knorr. |