Sos z sardeli

1


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
olej2 łyżki
cukier1 łyżka
żółtka4 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
sardele8 sztuk
ocet estragonowy2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Żółtka ugotuj na twardo.
Krok 2
Olej, cukier i 1 łyżeczkę octu rozmieszaj.
Krok 3
Sardele obierz, oddziel od ości i zmiksuj z żółtkami.
Krok 4
Dodać przyprawę w mini kostkach Knorr i ponownie zmiksuj.
Krok 5
Wszystkie składniki połącz rozprowadzając pozostałą ilością octu. Sos jest polecany do ryb i mięs w galarecie.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl