| |||||||||
| Składniki | ||
| olej | 2 łyżki | |
| cukier | 1 łyżka | |
| żółtka | 4 sztuki | |
| Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka | |
| sardele | 8 sztuk | |
| ocet estragonowy | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Żółtka ugotuj na twardo. |
| Krok 2 |
| Olej, cukier i 1 łyżeczkę octu rozmieszaj. |
| Krok 3 |
| Sardele obierz, oddziel od ości i zmiksuj z żółtkami. |
| Krok 4 |
| Dodać przyprawę w mini kostkach Knorr i ponownie zmiksuj. |
| Krok 5 |
| Wszystkie składniki połącz rozprowadzając pozostałą ilością octu. Sos jest polecany do ryb i mięs w galarecie. |
| Autor: przepisy.pl |