Sos z tuńczyka do makaronu
przepisy.pl
15 minut
5 osób
Łatwe
Składniki:
cebula - 1 sztuka
pieczarki - 120 gramów
masło - 15 gramów
czosnek ząbki - 1 sztuka
parmezan starty - 30 gramów
śmietana kremówka - 150 mililitrów
wytrawne wino białe - 4 łyżki
groszek konserwowy - 1 opakowanie
ser żółty starty - 120 gramów
natka pietruszki posiekana - 3 łyżki
tuńczyk w sosie własnym - 2 opakowania
sos biały - 600 mililitrów
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry.
Masło roztop, podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i pieczarki i usmaż.
Dorzuć tuńczyka, groszek i ser żółty. Chwilę podsmaż.
Wlej wino, biały sos, śmietanę i pietruszkę. Posyp parmezanem.