Spagetti z tyńczykiem
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron spagetti - 300 gramów
  • tuńczyk w sosie własnym - 2 opakowania
  • szpinak (może być mrożony) - 400 gramów
  • olej (do smażenia) - 1 łyżka
  • czosnek granulowany - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • masło - 1 łyżka
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i zeszlkić na oleju (oleju nie za dużo) Tuńczyka odsączyć, podsmażyć razem z cebulą.
  2. Jeżeli używamy świeżego szpinaku należy go wcześniej opłukac i przesmażyć na maśle z odrobiną czosnku,soli i pieprzu. W przypadku szpinaku mrożonego trzeba go wcześniej rozmrozić i przprawić,należy odparować wiekszość wody. Następnie połaczyć szpinak z cebulą i tuńczykiem.
  3. Przygotować Fix spaghetti Carbonara według przepisu na opakowaniu. Dodać do wcześniej przesmażonych produktów.
  4. Podawać z ugotowanym makaronem typu spagetti. można posypać po wierzchu startym serem