Spagetti z tyńczykiem

2


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
makaron spagetti300 gramów
tuńczyk w sosie własnym2 opakowania
szpinak (może być mrożony)400 gramów
olej (do smażenia)1 łyżka
czosnek granulowany1 szczypta
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
masło1 łyżka
Fix Spaghetti Carbonara Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i zeszlkić na oleju (oleju nie za dużo) Tuńczyka odsączyć, podsmażyć razem z cebulą.
Krok 2
Jeżeli używamy świeżego szpinaku należy go wcześniej opłukac i przesmażyć na maśle z odrobiną czosnku,soli i pieprzu. W przypadku szpinaku mrożonego trzeba go wcześniej rozmrozić i przprawić,należy odparować wiekszość wody. Następnie połaczyć szpinak z cebulą i tuńczykiem.
Krok 3
Przygotować Fix spaghetti Carbonara według przepisu na opakowaniu. Dodać do wcześniej przesmażonych produktów.
Krok 4
Podawać z ugotowanym makaronem typu spagetti. można posypać po wierzchu startym serem
Autor: joanhyugaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl