Spaghetti bolognese z klopsikami
  • 50 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe - 500 gramów
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do mięsa mielonego Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory pelatti z puszki - 400 gramów
  • zielone oliwki - 3 łyżki
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 3 łyżki
  • ugotowany makaron np. spaghetti - 300 gramów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • ostra papryczka chilli - 1 sztuka

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Mielone mięso wymieszaj z Przyprawą do mięsa Knorr, a następnie uformuj z niego małe kulki.
  2. Kulki oprósz delikatnie mąką pszenną i obsmaż na patelni.
  3. Dodaj posiekany czosnek i chilli. Smaż chwilę do momentu, aż czosnek zacznie delikatnie zmieniać kolor. Dodaj pomidory z puszki i pokrojone oliwki oraz opakowanie przyprawy do wieprzowiny - doprawi on sos do smaku oraz nada odpowiedniej konsystencji.
  4. Sos gotuj chwilę aż zgęstnieje, dodaj posiekaną natkę pietruszki i makaron.