Spaghetti bolognese z pulpecikami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone cielęce - 400 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • makaron spaghetti - 400 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • woda - 1.5 szklanek
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.
  2. Mięso mielone połącz z połową szklanką wody i dopraw według uznania. Następnie wyrób rękoma masę i zrób małe pulpeciki.
  3. Cebulę i czosnek pokrój w bardzo drobną kostkę i podsmaż na oliwie.
  4. Następnie dodaj pulpeciki i całość smaż kilka minut.
  5. Fix Knorr połącz w przecierem pomidorowym i szklanką wody. Całość wlej na patelnię z pulpecikami.
  6. Dodaj pozostałe przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Podawaj z makaronem.