Spaghetti bolognese z pulpecikami

7


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone cielęce400 gramów
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
makaron spaghetti400 gramów
cebula1 sztuka
ząbki czosnku3 sztuki
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
suszone oregano1 łyżeczka
oliwa z oliwek2 łyżki
woda1.5 szklanek
natka pietruszki0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.
Krok 2
Mięso mielone połącz z połową szklanką wody i dopraw według uznania. Następnie wyrób rękoma masę i zrób małe pulpeciki.
Krok 3
Cebulę i czosnek pokrój w bardzo drobną kostkę i podsmaż na oliwie.
Krok 4
Następnie dodaj pulpeciki i całość smaż kilka minut.
Krok 5
Fix Knorr połącz w przecierem pomidorowym i szklanką wody. Całość wlej na patelnię z pulpecikami.
Krok 6
Dodaj pozostałe przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Podawaj z makaronem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl