Spaghetti bolognese z warzywami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mielone mięso wołowo-wieprzowe - 500 gramów
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • marchewka - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • czerwone wino - 150 mililitrów
  • oliwa z oliwek - 80 mililitrów
  • woda - 500 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Czosnek i cebulę posiekaj, seler pokrój w drobną kostkę, a marchew zetrzyj na tarce. Mięso wyjmij z lodówki godzinę przed smażeniem, aby nabrało temperatury pokojowej.
  2. W szerokim rondlu podsmaż na oliwie warzywa. Po chwili dodaj mięso. Smaż powoli i często mieszaj, aby nie zrobiły się grudki.
  3. Kiedy mięso nabierze koloru, wlej wino i poczekaj aż połowa odparuje.
  4. Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese wymieszaj z 500 ml wody i wlej do mięsa. Całość duś około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Podawaj z makaronem spaghetti. Gotując makaron warto pamiętać, aby zastosować się do zaleceń producenta i ugotować go al dente, wtedy potrawa będzie smaczniejsza.