Spaghetti bolognese z warzywami i grzybami

56


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron spaghetti200 gramów
krojone pomidory z puszki2 opakowania
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
cukinia1 sztuka
papryka1 sztuka
pieczarki150 gramów
cebula1 sztuka
garść świeżej bazylii1 szczypta
olej1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój drobno cebulę. Pokrój cukinię i paprykę w drobną kostkę. Dokładnie umyj pieczarki, osusz i pokrój na plasterki. Ugotuj makaron wg. instrukcji na opakowaniu. Odcedź.
Krok 2
W czasie gdy makaron się gotuje przesmaż cebulę w 1 łyżce oleju do momentu gdy zacznie zmieniać kolor. Dodaj pieczarki, cukinię i paprykę. Smaż na dość mocnym ogniu przez 5-7 minut.
Krok 3
Wymieszaj pomidory z puszki z zawartością opakowania Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 10 min. Dodaj warzywa i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Wymieszaj makaron z sosem i podawaj z listkami świeżej bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl