Spaghetti bolognese z warzywami i grzybami
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron spaghetti - 200 gramów
  • krojone pomidory z puszki - 2 opakowania
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • cukinia - 1 sztuka
  • papryka - 1 sztuka
  • pieczarki - 150 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • garść świeżej bazylii - 1 szczypta
  • olej - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój drobno cebulę. Pokrój cukinię i paprykę w drobną kostkę. Dokładnie umyj pieczarki, osusz i pokrój na plasterki. Ugotuj makaron wg. instrukcji na opakowaniu. Odcedź.
  2. W czasie gdy makaron się gotuje przesmaż cebulę w 1 łyżce oleju do momentu gdy zacznie zmieniać kolor. Dodaj pieczarki, cukinię i paprykę. Smaż na dość mocnym ogniu przez 5-7 minut.
  3. Wymieszaj pomidory z puszki z zawartością opakowania Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 10 min. Dodaj warzywa i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Wymieszaj makaron z sosem i podawaj z listkami świeżej bazylii.