Spaghetti bolognese z warzywami
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone - 200 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • spaghetti - 175 gramów
  • papryka - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • starty parmezan - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki
  • ser mascarpone - 1 łyżka
  • woda - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż mięso na gorącym oleju do momentu, gdy zrobi się sypkie. Dolej 250 ml wody i zagotuj.
  2. Przygotuj zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr do mięsa zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Następnie dodaj do mięsa i dokładnie wymieszaj.
  3. Ugotuj makaron spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Następnie zahartuj go zimną wodą na durszlaku.
  4. Oczyść warzywa, umyj i pokrój w małą kostkę. Dodaj do sosu i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 5 - 8 minut.
  5. Podawaj spaghetti z sosem, posypane startym parmezanem. Możesz dodać do sosu również 1 łyżkę sera mascarpone i doprawić go do smaku pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że zachodzi taka potrzeba.