Spaghetti carbonara
  • 23 minuty
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron spaghetti - 250 gramów
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • szynka lub boczek - 100 gramów
  • śmietanka - 375 mililitrów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie
  • opcjonalnie
  • starty parmezan - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
  2. Pokrój szynkę lub boczek w paski i podsmaż na oliwie.
  3. Wlej śmietanę, dodaj Fix Spaghetti Knorr i wymieszaj. Zagotuj sos.
  4. Połącz sos z makaronem i dokładnie wymieszaj. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, wlej trochę wody z gotowania makaronu. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.