| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron spaghetti | 250 gramów | |
| oliwa z oliwek | 1 łyżka | |
| szynka lub boczek | 100 gramów | |
| śmietanka | 375 mililitrów | |
| natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
| Fix Spaghetti Carbonara Knorr | 1 opakowanie | |
| Opcjonalnie: | ||
| starty parmezan | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. |
| Krok 2 |
| Połącz sos z makaronem i dokładnie wymieszaj. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, wlej trochę wody z gotowania makaronu. Podawaj z posiekaną natką pietruszki. |
| Krok 3 |
| Wlej śmietanę, dodaj Fix Spaghetti Knorr i wymieszaj. Zagotuj sos. |
| Krok 4 |
| Pokrój szynkę lub boczek w paski i podsmaż na oliwie. |
| Autor: przepisy.pl |