| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozmroź szpinak w garnku lub w kuchence mikrofalowej. |
| Krok 2 |
| Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej i posolonej wody. Następnie zahartuj zimną wodą na durszlaku. |
| Krok 3 |
| Obierz cebulę oraz czosnek, pokrój je w drobną kostkę. Podduś na gorącym oleju na patelni. |
| Krok 4 |
| Dodaj szpinak i 50 ml śmietany. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dopraw do smaku, po czym zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce. |
| Krok 5 |
| Wlej na patelnię 250 ml zimnej wody i resztę śmietany. Wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Napoli Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj, nieustannie mieszając. |
| Krok 6 |
| Połącz spaghetti z sosem oraz szpinakiem, wymieszaj i podawaj. |