Spaghetti z aromatycznymi klopsikami

7


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
woda350 mililitrów
jajko1 sztuka
mięso mielone wieprzowe300 gramów
ser żółty50 gramów
mąka2 łyżki
oliwa4 łyżki
parmezan starty2 łyżki
bułka pszenna1 sztuka
kilka listków świeżej bazylii
Fix Spaghetti Napoli Knorr1 opakowanie
spaghetti300 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ser żółty pokrój w drobną kostkę, a bazylię w cienkie paski.
Krok 2
Mięso wymieszaj z jajkiem oraz namoczoną i odciśniętą bułką. Dopraw do smaku. Dodaj ser żółty, bazylię i wyrób dokładnie.
Krok 3
Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Oprósz je mąką i obsmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondlu z 350 ml wody i zagotuj. Do sosu włóż ostrożnie mięsne kulki. Gotuj je na małym ogniu 12-15 minut.
Krok 5
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Następnie odcedź i wymieszaj z gotowym sosem. Nałóż na talerze, na wierzchu ułóż po kilka klopsików i posyp parmezanem oraz natką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl