Spaghetti z blachy

Składniki:

  • spaghetti - 1 opakowanie
  • por - 2 sztuki
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • pomidory koktailowe - 200 gramów
  • jajka - 4 sztuki
  • śmietana
  • starty ser typu Gouda
  • pęczek natki pietruszki - 0.5 sztuk
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • margaryna - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy, odcedź.
  2. Pory oczyść, dokładnie umyj, pokrój w krążki i dodaj do spaghetti na 3 minuty przed końcem gotowania. Makaron odcedź i odsącz
  3. Pomidory i papryki umyj. Pomidory przekrój na pół i usuń z nich pestki. Papryki przekrój, usuń gniazda nasienne, po czym pokrój w paski. Natkę pietruszki opłucz, odsącz (kilka listków odłóż do dekoracji) i posiekaj.
  4. W misce wymieszaj jajka, śmietanę, posiekaną natkę oraz starty ser – całość dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr, pieprzem i wymieszaj.
  5. Następnie połowę natki wymieszaj z jajkami, serem i śmietaną. Dodaj rozpuszczone Kostki do makaronu .
  6. Makaron wymieszaj z przygotowanymi składnikami, a następnie ułóż na blasze posmarowanej margaryną. Blachę umieścić w piekarniku i piecz około 30 minut temperaturze 200 stopni.Potrawę podawaj posypaną natką i udekorowaną listkami natki.