Spaghetti z cukinii

29


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
makaron spaghetti200 gramów
marchewki2 sztuki
cukinia1 sztuka
parmezan100 gramów
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr1 opakowanie
oliwa z oliwek2 łyżki
śmietana 12%100 mililitrów
świeża bazylia, listki
ząbek czosnku1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente, według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
Obierz marchewkę. Marchew i cukinię pokrój w Julienne czyli w bardzo cienkie długie paski. Drobno posiekaj czosnek i zetrzyj ser.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek, gdy się lekko zarumieni dodaj marchew i cukinię. Warzywa smaż przez dwie-trzy minuty, aż zrobią się miękkie. Dodaj sos wymieszany ze 100ml wody i śmietaną, gotuj razem przez 3 minuty. Do sosu dodaj pocięte w paseczki liście bazylii oraz gorący makaron, dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Makaron podawaj posypany parmezanem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl