Spaghetti z cukinii
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron spaghetti - 200 gramów
  • marchewki - 2 sztuki
  • cukinia - 1 sztuka
  • parmezan - 100 gramów
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • śmietana 12% - 100 mililitrów
  • świeża bazylia, listki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente, według instrukcji na opakowaniu.
  2. Obierz marchewkę. Marchew i cukinię pokrój w Julienne czyli w bardzo cienkie długie paski. Drobno posiekaj czosnek i zetrzyj ser.
  3. Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek, gdy się lekko zarumieni dodaj marchew i cukinię. Warzywa smaż przez dwie-trzy minuty, aż zrobią się miękkie. Dodaj sos wymieszany ze 100ml wody i śmietaną, gotuj razem przez 3 minuty. Do sosu dodaj pocięte w paseczki liście bazylii oraz gorący makaron, dokładnie wymieszaj.
  4. Makaron podawaj posypany parmezanem.