Spaghetti z fixem trochę inaczej
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mielone z indyka - 0.5 kilogramów
  • marchew duża - 1 sztuka
  • pomidory - 3 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • olej z pestek winogron - 3 łyżki
  • makaron spaghetti - 25 dekagramów
  • parmezan utarty - 5 dekagramów
  • woda - 3 szklanki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • Bulionetka wołowa Knorr - 0.5 sztuk
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej marchew. Cebulę usiekać drobno. Pomidory sparzyć - zdjąć z nich skórkę i pokroić w kostkę.
  2. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i marchew. Smażyć aż cebula się zeszkli. Dołożyć rozdrobnione mięso i smażyć mieszając aż się zrumieni. Wrzucić pomidory. Dalej podsmażać aż puszczą sok. Wlać 3 szklanki wody. Zagotować.
  3. Wrzucić 1/2 kostki bulionu wołowego i gotować 30 minut na małym gazie przy uchylonej pokrywce. Wsypać przyprawy, wkruszyć, kostkę Rosołu z kury Knorr, mini kostkę Czosnek - dobrze wymieszać. Gotować jeszcze 5 minut.