| |||||||||
| Składniki | ||
| spaghetti | 350 gramów | |
| krewetki | 150 gramów | |
| cebula | 1 sztuka | |
| Przyprawa do złotego kurczaka Knorr | 2 łyżki | |
| oliwa z oliwek | 6 łyżek | |
| białe wino | 50 mililitrów | |
| natka pietruszki | 1 łyżka | |
| papryka czerwona | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Krewetki umyj i osusz. Następnie oczyść ze skorupek i ogonków. Krewetki zalej połową oliwy i posyp przyprawą Knorr. |
| Krok 2 |
| Cebulę pokrój w kostkę, a paprykę w cienkie paski. Na oliwie zeszklij cebulę i paprykę. |
| Krok 3 |
| Dodaj krewetki, krótko przesmaż i wlej wino. Chwilę gotuj, aż wino odparuje. |
| Krok 4 |
| Makaron ugotuj w wodzie. Odcedź i wymieszaj z krewetkami. Udekoruj listkami pietruszki. |
| Autor: przepisy.pl |