Spaghetti z krewetkami i papryką
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • spaghetti - 350 gramów
  • krewetki - 150 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 6 łyżek
  • białe wino - 50 mililitrów
  • natka pietruszki - 1 łyżka
  • papryka czerwona - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Krewetki umyj i osusz. Następnie oczyść ze skorupek i ogonków. Krewetki zalej połową oliwy i posyp przyprawą Knorr.
  2. Cebulę pokrój w kostkę, a paprykę w cienkie paski. Na oliwie zeszklij cebulę i paprykę.
  3. Dodaj krewetki, krótko przesmaż i wlej wino. Chwilę gotuj, aż wino odparuje.
  4. Makaron ugotuj w wodzie. Odcedź i wymieszaj z krewetkami. Udekoruj listkami pietruszki.