|
Składniki | ||
spaghetti | 350 gramów | |
krewetki | 150 gramów | |
cebula | 1 sztuka | |
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr | 2 łyżki | |
oliwa z oliwek | 6 łyżek | |
białe wino | 50 mililitrów | |
natka pietruszki | 1 łyżka | |
papryka czerwona | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Krewetki umyj i osusz. Następnie oczyść ze skorupek i ogonków. Krewetki zalej połową oliwy i posyp przyprawą Knorr. |
Krok 2 |
Cebulę pokrój w kostkę, a paprykę w cienkie paski. Na oliwie zeszklij cebulę i paprykę. |
Krok 3 |
Dodaj krewetki, krótko przesmaż i wlej wino. Chwilę gotuj, aż wino odparuje. |
Krok 4 |
Makaron ugotuj w wodzie. Odcedź i wymieszaj z krewetkami. Udekoruj listkami pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |