Spaghetti z krewetkami i serem owczym

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • pieprz
  • pomidory - 1 opakowanie
  • sól
  • krewetki koktajlowe - 100 gramów
  • natka pietruszki - 5 pęczków
  • oliwa - 2 łyżki
  • papryka - 0.5 łyżeczek
  • makaron spaghetti - 200 gramów
  • chilli - 0.5 łyżeczek
  • ser owczy - 150 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.
  2. Ser pokrój na kostkę, cebulę i natkę posiekaj.
  3. Krewetki przelej wrzątkiem i smaż przez 3 minuty na oliwie, po czym zdejmij z patelni.
  4. Następnie podsmaż cebulę, dodaj makaron oraz pomidory i duś, aż sos się zredukuje. Dodaj ser i chwilę podgrzej.
  5. Wrzuć krewetki, natkę, dopraw papryką, chili, pieprzem oraz solą. Wszystko wymieszaj i podawaj.