| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron spaghetti | 400 gramów | |
| Fix Spaghetti Napoli Knorr | 1 opakowanie | |
| bakłażan | 1 sztuka | |
| woda | 400 mililitrów | |
| pomidor | 2 sztuki | |
| papryka | 0.5 sztuk | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| gałązki świeżego tymianku | 2 sztuki | |
| kapary | 2 łyżki | |
| ser żółty | 100 gramów | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| oliwa z oliwek do smażenia | 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa (bakłażana, pomidory, paprykę) umyj i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na oleju. |
| Krok 2 |
| Do podsmażonego czosnku dodaj warzywa, pokrojone oliwki i kapary. |
| Krok 3 |
| Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i tymiankiem. Następnie wlej na patelnię. |
| Krok 4 |
| Dodaj ugotowany al dente makaron i posyp startym serem. |
| Autor: przepisy.pl |