Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron spaghetti - 400 gramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • bakłażan - 1 sztuka
  • woda - 400 mililitrów
  • pomidor - 2 sztuki
  • papryka - 0.5 sztuk
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • gałązki świeżego tymianku - 2 sztuki
  • kapary - 2 łyżki
  • ser żółty - 100 gramów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek do smażenia - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa (bakłażana, pomidory, paprykę) umyj i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.
  2. Do podsmażonego czosnku dodaj warzywa, pokrojone oliwki i kapary.
  3. Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i tymiankiem. Następnie wlej na patelnię.
  4. Dodaj ugotowany al dente makaron i posyp startym serem.