|
Składniki | ||
makaron spaghetti | 400 gramów | |
Fix Spaghetti Napoli Knorr | 1 opakowanie | |
bakłażan | 1 sztuka | |
woda | 400 mililitrów | |
pomidor | 2 sztuki | |
papryka | 0.5 sztuk | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
gałązki świeżego tymianku | 2 sztuki | |
kapary | 2 łyżki | |
ser żółty | 100 gramów | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
oliwa z oliwek do smażenia | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa (bakłażana, pomidory, paprykę) umyj i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na oleju. |
Krok 2 |
Do podsmażonego czosnku dodaj warzywa, pokrojone oliwki i kapary. |
Krok 3 |
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i tymiankiem. Następnie wlej na patelnię. |
Krok 4 |
Dodaj ugotowany al dente makaron i posyp startym serem. |
Autor: przepisy.pl |